perjantai 16. tammikuuta 2009

Meanwhile in Sweden...

Ruotsin Superliganin Warberg IC toimii esimerkkinä koko reikäpalloilevalle maailmalle markkinoinnin suhteen. Joukkue kulkee voitosta voittoon, mutta saa silti aina hallin täyteen kotiotteluissansa, oli vastassa sitten AIK tai Jönköping. Asukkaita Varbergissa on noin 26 000.

Pelillisesti Warbergiakin kovempi on ollut Caperio Täby, joka johtaa sarjaa ilman tappioita. Täby on tullut tunnetuksi kovana playoff-joukkueena, joka selviytyi viime kaudella runkosarjan kasipaikalta välieriin ja aikaisemmalla kaudella teki todellisen pommin matkaten kuudennelta sijalta aina finaaliin asti. Voittokin oli jo tarjottimella, mutta Magnus Svensson päätti kääntä tuon(kin) finaalin Warbergille...

Maalinteko Täbyn pojille tuntuu maistuvan. Joukkue on mättänyt lähes kahdeksan maalin keskiarvolla kivikovassa Superliganissa. Pistepörssiä johtaa Täbyn Danne Bron-Sundbom (it just doesn't get more swedish than that), joka vielä edelliskaudella saalisti 21 ottelussa tehot 4+3. Nyt mies on tykittänyt 16 ottelussa tehot 30+15! Pörssikakkosena häärii suomalainen joukkuetoveri Rickie Hyvärinen tehoilla 13+27.

Tiedättekö muuten kuka on pistepörssin kolmantena? Saksalainen (!) Kristian Holtz sarjanousija Mullsjöstä. Entäs neljäntenä? Norjalainen Ketil Kronberg Dalenista. Uumajalainen sarjakolmonen IBK Dalen on muutenkin oikea muukalaislegioona; Kronberg ja Lars-Erik Torp Norjasta, Matthias ja Cristoph Hofbauer sekä Marc Dysli Sveitsistä ja Petri Ikonen ja Ville Lahdensuo Suomesta. Hofbauerit olivat vielä viime kaudella pettymys, mutta nyt veljekset ovat tottuneet Ruotsin liigan pelityyliin huomattavasti paremmin ja molemmat mahtuvat 15 kärkeen pistepörssissä. Toinenkin veljespari Dalenista löytyy; Peder ja Alexander Bodén. Ja he ovat sentään ruotsalaisia, maajoukkuetasoa vieläpä.

Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin Storvreta löytyy vasta seitsemänneltä sijalta sarjataulukosta. Saattavat joutua Täbyn tai Warbergin kyytiin puolivälierissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti